•  Home
  •  About Bis
  •  Shop
  •  Contact
  •  Press
Home / Advertising is Dead
 Bookpage

Advertising is Dead

Twintig jaar geleden kon een adverteerder tachtig procent van de Amerikaanse bevolking bereiken met slechts drie reclamespotjes op de televisie. Vandaag zijn daarvoor 150 nodig. Reclame heeft het moeilijk door de gigantische hoeveelheid ervan en het gebrek aan innovatie binnen de traditionele reclameformats. Bovendien heeft de consument door mediafragmentatie en technologie steeds meer macht gekregen om ongewilde boodschappen weg te zappen. De nieuwe buzzwords zijn guerrilla, stealth, ambush, buzz, viral, grassroots, wildfire en ambient. Dit is het eerste boek waarin ze worden toegepast in een geïntegreerde benadering van communicatie, waarbij Tom Himpe uitlegt en illustreert:

• De vier drijfveren om dichter bij de consument te komen: wees persoonlijk, ga daarheen waar de concurrentie niet is, maak het merk onzichtbaar, wees onvoorspelbaar.
• De acht technieken • van betrokkenheid van de consument tot het kanaliseren van de macht der zintuigen • om deze drijfveren te kunnen inzetten, geïllustreerd aan de hand van campagnes vanuit de hele wereld.
• De vier campagnetypen die gebruikmaken van deze nieuwe kennis.

Advertising Is Dead is het enige complete overzicht van een wereldwijde accentverschuiving die van invloed is op allerlei soorten bedrijven. Het is onmisbaar voor alle professionals op het gebied van reclame, marketing en communicatie.

Tom Himpe raakte gefascineerd door de ontwikkelingen in het landschap van media en communicatie toen hij marketing en communicatie studeerde in Brussel. Hij werkte vervolgens drie jaar bij het Belgische reclamebureau Duval Guillaume voor klanten als Douwe Egberts, Stella Artois en Hyundai. Tegenwoordig werkt hij als strategisch planner bij Mortierbrigade in Brussel voor grote Europese merken als eBay en Deutsche Bank.


ISBN: 978-90-6369-153-0
Author(s):
Tom Himpe

Format: hardback with dust jacket
Dimensions: 28,5 x 24,5 cm
Pages: 224
 Buy now
 Add to basket
€ 45,00 € 29,00
SUBSCRIBE TO BIS NEWSLETTER

75 Tools for Creative Thinking

A fun card deck for everyone who needs creative inspiration.
 Buy now
 Add to basket
€ 24,00

Dice for Change

2nd printing available now!

A wonderful designer set of dice featuring pictograms that help us choose a good deed for the …
 Buy now
 Add to basket
€ 12,00

Inspiration

Contemporary Design Methods in Architecture

A comprehensive overview of emerging new design methods and techniques.
 Buy now
 Add to basket
€ 45,00